Laat je privéwaterafvoer keuren

Bouw je een gloednieuw huis of geef je je oude woning een make-over? Vergeet niet om je privéwaterafvoer te laten checken. Het afvalwater van je huis moet namelijk op de juiste manier aangesloten zijn op de openbare riolering enerzijds en de septische put en je persoonlijke waterzuiveringsinstallatie anderzijds. Bovendien moet je met zekerheid weten dat regenwater en afvalwater steeds gescheiden blijven. Aan zet daarvoor is onze expert op het vlak van privéwaterafvoer.

hands under water

Wist je dat?

  • De keuring van je privéwaterafvoer geen keuze is? Als eigenaar van een nieuwbouwwoning of huis dat aan renovatie toe is, ben je verplicht om je privéwaterafvoer te laten keuren.
  • De maatregelen die je wat betreft privéwaterafvoer moet nemen, afhankelijk zijn van het gebied waarin je huis staat? Het zoneringsplan van je gemeente biedt je de juiste info.

Bij een keuring van privéwaterafvoer onderzoeken we of je afvoerleidingen aangesloten zijn zoals dat hoort. Kwestie van zeker te zijn dat bijvoorbeeld regen- en afvalwater niet door elkaar geraken. Een slimme zet voor mens en milieu.

Ben Hendrickx – LNV Immo Services