EPB & EPC voor een energiezuinige toekomst

Woningen die niet energiezuinig zijn, da’s niet meer van deze tijd. De energiekosten swingen de pan uit en het milieu smeekt om een andere aanpak. We moeten allemaal kiezen voor een groenere levensstijl. En dat begint bij het huis waarin je woont. Daar plukt trouwens niet alleen het milieu de vruchten van. Ook jij hebt baat bij een huis dat voldoet aan de energie-eisen. Onze experts zorgen voor een EPB-verslag of EPC-attest op maat.

Wat is EPB?

EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat en is niet alleen van toepassing op alle nieuwbouwwoningen, maar ook op gebouwen die gerenoveerd worden en waarvoor een vergunning en architect nodig is. Onze EPB-verslaggever duikt vol enthousiasme in je bouwproject en geeft je persoonlijk advies op het vlak van energie. Hij weet precies welk ventilatiesysteem zorgt voor gezonde lucht in je woning. Of hoeveel isolatie je nodig hebt om in de wintermaanden de warmte binnen te houden en in de zomer je huis zo lang mogelijk koel te houden. Uiterst waardevol dus om je droomhuis zo energiezuinig mogelijk te maken en tegelijkertijd het wooncomfort te verhogen.

Wat is EPC?

Voluit wordt dat Energieprestatie Certificaat. Ben je van plan om je woning of appartement te verhuren of verkopen, dan kan een EPC-keuring niet achterwege blijven. Doel ervan is om kopers en huurders vooraf te informeren over de energiezuinigheid van je woning. En geloof ons, een huis dat goed scoort op het EPC-certificaat, heeft alvast een streepje voor. Net zoals bij EPB geldt bovendien ook hier: hoe lager de EPC-score, hoe beter. Bij LNV Immo Services hebben we de expertise in huis voor EPC type A, speciaal voor residentiële gebouwen.