Keuring elektriciteit: zorgeloos wonen dankzij een veilige elektrische installatie

Je vindt het heel vanzelfsprekend dat het licht aangaat als je op de schakelaar drukt. Maar stond je er ooit bij stil of de elektrische installatie erachter wel veilig is? In oude woningen is dat niet altijd evident. Een elektrische keuring is namelijk niet voor niets maar 25 jaar geldig. Daarna is het de hoogste tijd om opnieuw een elektriciteitskeurder te laten langskomen. Verkoop je je huis, dan heb je trouwens helemaal geen keuze. Zonder geldige elektriciteitskeuring kan je je huis niet verkopen.

Elektrische keuring

Onze keurder komt ter plaatse om te controleren of je elektrische installatie aan de normen voldoet. Het attest zit de volgende dag al in je inbox. Van een snelle service gesproken.

Conformeren van elektrische installatie

Om je elektrische installatie conform te maken, vertrekken we van een lijst met aandachtspunten. Op die checklist staan de vaakst voorkomende eisen waarop elektrische installaties worden afgekeurd. Samen met een elektricien – die wij graag voor je regelen – zetten we de puntjes op de i.

Een elektrische keuring bij verkoop is niet alleen verplicht, maar ook belangrijk. Hetzelfde geldt bij woningen ouder dan 25 jaar die niet verkocht worden. Laat je de elektrische keuring aanmodderen, weet dan dat het risico op brand of elektrocutie reëel is. Beter voorkomen dan genezen, toch?

Ben Hendrickx – LNV Immo Services